حجت الاسلام والمسلمین زهیر انصاریان رئیس شورای علمی اندیشکده دین و حکمرانی در رابطه با رقابت شبیهسازی شورای نگهبان چنین بیان داشت:
بدون شک ورود در قلمرو حوزۀ فقه تقنین، فقه سیاسی مستلزم این است که چهارچوبهای قانونی اساسی در فضای امروز جامعه را بشناسیم. لذا لازم است که طلاب عزیز با این میثاق ملی و با فرآیند پاسبانی و پاسداری از آن بهتر و دقیقتر آشنا شوند؛ اما متأسفانه برنامههای مدونی در حوزه برای این امر وجود نداشته و ندارد. شاید برخی از روشهای گذشته برای آشناسازی طلاب با فرآیندهای تقنین و پاسداری از قانون اساسی امروز کارایی لازم را نداشته باشد و به نظر میرسد باید راههای نوآورانه و ابتکاری ر در پیش گرفت. روش«شبیهسازی» یکی از راههای نوآورانه و مبتکرانهای است که میتواند در این مسیر کمک کند حوزویان عزیز و طلاب گرامی با فرآیند تقنین و پاسداری از قانون و شرع آشنا شوند.
رئیس شورای سیاستگذاری این رویداد در بیان مزیت روش شبیهسازی افزود:
وظیفه اصلی شبیهسازها این است که افراد خارج از فرآیند را در یک موقعیت فرضی نزدیک به واقع قرار داده و فضا را برای آنها فراهم کنند که ضمن دریافت اطلاعات تئوریک و نظری، یک تجربۀ زیسته ولو به صورت آزمایشگاهی پیدا کنند.
وی در انتها بیان داشت: این اندیشکده وظیفۀ خود میداند که با همکاری پژوهشکده شورای محترم نگهبان، زمینۀ برگزاری هر چه بهتر این فرآیند شبیهساز را برای طلاب فراهم کند تا فرصتی برای طلاب علاقهمند جهت تقویت دانشی و مهارتی خود در این زمینه ایجاد گردد.
حجتالاسلام و المسلمین محمدجواد تاکی دبیر فقهی رقابت شبیهساز شورای نگهبان در ارتباط با جامعه هدف این رقابت اظهار داشت:
مخاطب اصلی رقابت علمی شبیهسازی شورای نگهبان، طلاب فاضل و دغدغهمند حل مسأله هستند؛ افرادی که به دنبال ارتباط علم و عمل، ارتباط مبانی و عینیت هستند؛ طلابی که با این سوال و دغدغه روبهرو هستند که چگونه علمیت ما میتواند در صحنۀ عمل کارآمد و ثمربخش باشد. این رقابت، پاسخ به این دغدغه و سوال جدیای است که طلاب فاضل با آن روبهرو هستند.
رئیس شورای حل مسئله دفتر امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه، در تبیین مزیت های رقابت شبیهساز عنوان کرد:
تمایز این رقابت با رقابتهای مشابه، این است که کارشناسان و مسئولان پژوهشکده شورای نگهبان، بر فرآیند رقابت نظارت شکلی و محتوایی دارند و ارزیابی تیمهای شرکت کننده بر اساس چارچوبهای پژوهشکده شورای نگهبان انجام می گیرد؛ و این بدان معناست، کار علمی انجام شده در این رویداد شبیه ساز و فرآیند آموزشی آن چه مقدار به صحنه واقع نزدیک بوده و خروجی آن مطابق با نیاز و خواستههای شورای نگهبان است.
این استاد سطوح عالی حوزه در انتها به امکان همکاری برگزیدگان این رویداد با پژوهشکده شورای نگهبان اشاره کرد و افزود:
برگزیدگان اولین دوره شبیه ساز توسط پژوهشکده شورای نگهبان دعوت به مصاحبه علمی برای همکاری پژوهشی شدند که پس از گذراندن فرآیندهای ارزیابی دانشی و مهارتی، سه تن از برگزیدگان رویداد در حال همکاری پژوهشی با این پژوهشکده هستند به عبارت دیگر این رقابت علمی دریچهای برای ورود به پژوهشهای مرتبط با شورای نگهبان است.
آخرین دیدگاهها