ترویج رویکرد مسئلهمحور میان طلاب و اساتید، یکی از محوریترین اهداف این اندیشکده و دغدغه مسئولان آن بوده و برای آغاز این مسیر، طراحی سلسله نشستهایی با محوریت مسائل مهم کشور در دستور کار قرار گرفت که ۱۱ نشست با همکاری کتابخانه، مرکز اسناد و موزه مجلس شورای اسلامی در سالن ایرانشناسی کتابخانه مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
فرآیند تشکیل نشست
۱. انتخاب موضوع
موضوعات نشستها با همفکری گروههای مختلف علمی، بر اساس نیازهای ساختاری اجرایی کشور یا جامعه اسلامی انتخاب و سپس به یک عنوان جزئی دارای ابعاد مشخص و قابلبررسی، تقلیل پیدا میکرد. هدف از این نوع انتخاب موضوع، ایجاد فضایی برای مشخص بودن مرزهای موضوع بهصورت دقیق، در راستای انتخاب استاد و مدعوین تخصصی بود.
۲. انتخاب استاد
تبیین جزئی موضوعات موردنظر و ارائه بحث بهصورت کاربردی و متمرکز، از شروط مهم انتخاب استاد برای ارائه نظر در این نشست بود. سابقه علمی اساتید در مسئله موردنظر نیز از شرایط دیگر اندیشکده دین و حکمرانی برای انتخاب استاد مدعو بود.
۳. مدعوین خاص
حضور دو طیف حوزوی و دانشگاهی دارای سابقه فعالیت علمی در ارتباط با مسئله جلسه، از اولویتهای این نشستها قلمداد میشد و بر همین اساس با تعیین موضوع و استاد، اندیشکده اقدام به شناسایی گروههای حوزوی و دانشگاهی دارای تجربه فعالیت علمی در موضوع نشست کرده و تمامی این گروهها برای حضور در نشستها دعوت میشدند.
ضمناً خروجی نهایی این نشستها در قالب یک کتاب، توسط مجلس شورای اسلامی منتشر گردید.