اختتامیه رقابت نخبگانی دین و حکمرانی با محوریت سند تحول قضایی به همـــراه نشست «هم‌اندیشی نقش‌آفرینی نخبگان؛ راهبردی برای تحقق مأموریت‌های سند تحول ‌قضایی» با مسئولین مربوطه و نخبگان حوزوی برگزار شد.

اختتامیه دومین رویداد نخبگانی مسأله محور دین و حکمرانی

اختتامیه رقابت نخبگانی دین و حکمرانی با محوریت سند تحول قضایی به همـــراه نشست «هم‌اندیشی نقش‌آفرینی نخبگان؛ راهبردی برای تحقق مأموریت‌های سند تحول ‌قضایی» با مسئولین مربوطه و نخبگان حوزوی برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام دکتر مهدی هادی (رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه)، دکتر ناصر باقری مقدم (قائم مقام بنیاد ملی نخبگان) حجت الاسلام و المسلمین ابراهیمی (رئیس مرکز پیگیری اجرای سند تحول قضایی)، دکتر سیدمحمدصادق موحد (معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان) و حجت‌الاسلام زهیر انصاریان (رئیس شورای علمی اندیشکده دین و حکمرانی) دیدگاه خود در زمینه نقش‌آفرینی نخبگان در حکمرانی را بیان نمودند.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلین دکتر مهدی هادی:

رویداد دین و حکمرانی حرکت ‌بسیار مبارکی است و بنده باید ممنون باشم که بالاخره یک جمعی وجود دارد که دغدغه دارد تا نسبت به مسائل موجود واکنش نشان دهد. عناوینی که بنده می‌بینم؛ بحث اعسار از هزینه دادرسی، بحث اطالۀ دادرسی، مثبت‌الزام به ثبت‌سند، بحث‌های اساسی‌ای است که ما با آن مواجه هستیم. همین که گروه دلسوزی می‌آیند به این مسأله ورود پیدا می‌کنند و می‌خواهند برای حل مشکلی که در نظام وجود دارد کمکی بکنند، این امر مقدسی است.

 

دکتر ناصر باقری مقدم:

بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان، وظیفۀ بنیاد ملی نخبگان سیاست‌گذاری و ایجاد جریان نخبگانی در کشور است. مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود فرمودند که باید مدیریت کلان کشور را نخبگان حوزوی و دانشگاهی به عهده بگیرند. بر این اساس، ما در بنیاد ملی نخبگان بسیار به این موضوع فکر می‌کنیم که چطور می‌شود مدیریت تحولات کشور را نخبگان به دست بگیرند و چشم‌انداز ما در بنیاد این است.

ما در چند سطح این چشم‌انداز را خرد کردیم که هم اکنون در سطح عملیات، با برنامه‌هایی نظیر رویداد دین و حکمرانی در خدمت شما هستیم. هدف بنیاد ملی نخبگان، کمک، پشتیبانی، اهدای جایزه و امتیاز نخبگانی نیست؛ بلکه اینها ابزار‌های ما برای رسیدن به هدف است. هدف ما این است که یک جریان نخبگی در کشور ایجاد شود.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلین محسن ابراهیمی:

حوزه علمیه برای تحول و مواجهه با تمدن نوین اسلامی به شدت نیازمند زیست‌بوم تحول است؛ یعنی باید از تحرکات نقطه‌ای و برگزاری رویدادهایی نظیر دین حکمرانی که بسیار با برکت است، حرکت کنیم و اینها را به یک زیست‌بوم تبدیل کنیم تا افرادی که وارد حوزه می‌شوند، احساس کنند در حال تنفس در این زیست‌بوم هستند؛ ولو اینکه خودشان خبر ندارند. شاید مقدمه این زیست‌بوم این باشد که ما اکو سیستم‌های تحول و نوآوری در حوزه را راه بیندازیم که در این زمان، در این زمینه دچار ضعف هستیم. ارتباط ما در فضای دستگاه قضایی با اندیشکده دین و حکمرانی و ارتباط اندیشکده با مراکز معتبر فقهی و حقوقی و به چرخه در آوردن این چرخ، اکو سیستمی که عرض می‌کنم را شروع می‌کند. این شروع کار خواهد بود که بسیار با برکت است.

 

دکتر محمدصادق موحد:

آن چیزی که مد نظر بنیاد است جریان‌سازی در طراحی و اجرای آن دسته از رویدادهای رقابتی است که اساسا در قیاس با موارد مشابه دارای مولفه هایی هستند که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و بیشتر فضای رقابتی بر آن غلبه پیدا کرده است. مواردی چون «حول یک مسأله و چالش واقعی کشور بودن»، «وجود برنامه‌های توانمندسازی و آموزشی و مهارت افزایی در زمان اجرای رویداد» و «وجود سازوکاری مشخص برای بکارگیری تیم های برگزیده برای پیاده‌سازی دستاوردهایی که در رویداد بدست آمده و امکان استفاده از توانمندی‌های ایشان» از جمله مولفه‌های مذکور است.

 

حجت‌الاسلام‌والمسلین زهیر انصاریان:

حدود 44 سال پیش یک حوزوی برجسته تحول عظیمی در جهان ایجاد کرد. پشت حرکت او یک ادعایی وجود داشت که دین، در مسیر حکمرانی کارآمد است و دارای برنامه است؛ بنابراین توقع می‌رفت و می‌رود که آن منبع اصیل دینی بتواند کارایی خودش را در مسیر حاکمیت و مسیر حکمرانی نمایش دهد. متاسفانه تاکنون ارتباط حوزه و حکمرانی به‌درستی شکل نگرفته است و گفتگوهای شایسته و کارایی بین فضای علمی و نخبگانی حوزه با مسائل واقعی حاکمیت و حکمرانی واقع نشده است. خلأهایی دراین‌بین وجود دارد که بخشی از آن ممکن است از طرف حاکمیت باشد و بخشی از طرف حوزه علمیه. اندیشکده دین و حکمرانی چنین هدفی دارد که به‌عنوان یک حلقۀ میانی تلاش کند که این پیوند‌ها در حد توان شکل گیرد.

در پایان از تیم‌ها و افراد برتر دومین رویداد مسأله‌محور دین حکمرانی تقدیر شد که اسامی آنها به شرح ذیل است:
حجج‌اسلام و المسلمین علی مولودی، محمدجواد حسن‌خانی، محمدجواد صادقی، سید هادی سید طبائی، سید مهدی ذوقی، حمزه بحرانی، سید محمدصادق حسینی، علی جاودان فر، داود فتح‌اله‌زاده، سجاد کوهی، محمد حاجوی و علی علیزاده.

 

جستجو در سایت

فهرست عناوین

آخرین دیدگاه‌ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *